onsdag 21. september 2016

flere severdigheter i Krakow

Luke elleve – En tur til antikkens Egypt.
I vår kalender så har vi kommet til dag elleve. Til nå har vi reist litt rundt i Krakow, krysset elven og tilbake igjen, vært på både bar og mikrobryggeri. I dag skal vi imidlertid innom ett musem, kanskje det mest kjente i hele Krakow. Muzeum Książąt Czartoryskich w Krakowie, eller Czartoryski Museum and Library, ligger i gamlebyen i Jana gaten. Like ved Florian passasjen som vi var så vidt innom i luke syv.
Museumet ble åpnet helt tilbake i 1796 av Prinsesse Izabela Czartoryska, og har en like innholdsrik historie som resten av byen. I 1830 ble museumet overtatt av Russland, men mye av verkene ble sendt til Paris i Frankrike. Etter at Østerike-Ungarn tok over styringen av Krakow i 1867 ble mye sendt tilbake til museumet (1876) bl.a. ett kjent verk av Leonardi Da Vinci.
Men det er ikke det vi skal se på i dag. Innerst i lokalet er det nemlig en liten hemmelig skatt. Polens største antikksamling med skatter som er samlet inn fra Egypt, Romertiden og storhetstiden til antikkens Hellas.
Hvorfor dette er samlet i Krakow? Hvorfor ikke! (som en av guidene så utspekulert konkluderte med).
Hvis du sitter på byens hovedtorg og har litt tid til overs, så er det verdt å legge inn noen timer i Muzeum Książąt Czartoryskich w Krakowie.
Følg med på vår Facebook side for daglige tips til deg som turist her i Krakow.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar