onsdag 24. august 2016

Tannlegeskrekk. 2

Hva kan vi tilby deg som absolutt ikke liker å gå til tannlege?

En av de tingene vi virkelig legger fokus på når vi legger til rette for norske tannlegepasienter her i Krakow, er at vi skal klare å behandle pasienter med tannlegeskrekk. Vi har bortimot daglig telefoner, eller mail fra nordmenn som kontakter oss som ikke tør å dra til norsk tannlege.

Dårlig tannlege
Det som ofte går igjen er at de enten har dårlige erfaringer fra barndommen eller de føler at de ikke blir prioritert og aldri blir ferdig med behandlingen/løpet de starter på. De får korte avtaler (45-60 minutter), og deretter må vente 3-4 uker før neste besøk og det er liksom aldri noe lys i tunnelen.

Når vi får personer med slike problemer ned til oss så er vi veldig fokusert på at vi skal klare å behandle vedkommende. Ikke bare ønsker vi å behandle pasienten, men vi ønsker også å kunne gi vedkommende en god og positiv opplevelse, eller en mestringsfølelse som vi kaller det, slik at det skal være mulig å få ett mer naturlig forhold til å gå til tannlegen i fremtiden. Vi hevder ikke at vi kan kurere tannlegeskrekk i løpet av en uke. For det er problemene/fobiene vi møter gjerne for innfløkte og dyptliggende, men at vi skal klare å gi våre pasienter en positiv opplevelse og kanskje lede vedkommende ett par steg i riktig retning, det skal vi klare.

Så hva er det vi gjør.
Først: Vi behandler alle våre reisende med respekt. Vi lager ett individuelt og skreddersydd program for hver enkelt som kommer ned til oss og vi følger opp vedkommende tett helt til vi vet at pasienten føler seg trygg og komfortabel og «i kontroll» når man starter på en behandling.

Den viktigste delen av dette er å kartlegge hvor fobien kommer fra. Er det minner fra tannlegen fra barneskolen, er det en uheldig og smertefull opplevelse med en trekking av en visdomstann? Er det angsten for nåler, eller er man redd for smertene? Alle har sine ting de reagerer på, og mens noen reagerer på «lukten av tannlegekontoret» (som er relativt enkelt å fikse) så er det andre som har dype problemer som kan stamme fra en tid så langt tilbake at man faktisk ikke husker hva det var/er som gjør at alt går i lås når man begynner å tenke på å besøke tannlegen.

Så når vi har kartlagt dette, hvordan angriper vi problemet/problemene?

Tannlegefobi
En av de første tingene vi opplyser om til pasienter som sliter med fobi for tannlegen er at vi tilbyr narkose på klinikken. Så uansett hva som skjer, så vil vi alltid klare å behandle våre pasienter. Med dette etablerer vi ett «gulv» eller ett fundament for alt vi diskuterer videre. Det betyr at for de som kommer ned til oss, alltid vil være sikker på at uansett hva som skjer, så vil han/hun kunne få hjelp.


Narkose er imidlertid ikke noe vi gjør bare for moro, og det er heller ingen god løsning for de som ønsker å kurere sin tannlegeskrekk. Men når denne sikkerheten er etablert, opplever vi at vi har ett sterkere fundament å bygge videre på.  Pasienten blir mer avslappet og roligere og de øvrige metodene vi kan bruke funger både bedre og mer effektivt.

Tannleger i hvite frakker
For eksempel: Hvis det er angsten for leger i hvite frakker som gjør at man ikke tør å gå til tannlegen – ja, da gjør vi en konsultasjon basert kun på et røntgenbilde. Vi tar bilde før vi åpner klinikken så det er kun en av våre norske ansatte, en radiolog og pasienten til stede. Etter røntgenbilde så konferer vi med lege og så utfører vi vår samtale med pasienten nede i lobbyen i første etasje (vår klinikk ligger i fjerde etasje). Her er det kun en Securitas vakt, og en rød sofa, og en masse «kontorrotter» som er på tur inn i heisen og ingenting som kan assosieres med en tannlegeklinikk.

Fra et slikt bilde kan vi gi ett 90-95% estimat over hva som må gjøres, og viktigere vi kan avgjøre hva som uansett «MÅ» gjøres slik at vi har noe å starte med, også vil vi gjøre en endelig konsultasjon etter at pasienten enten ligger i Narkose, eller klarer å slappe av ved bruk av lystgass.

Redd for nåler
Er det nåler som gjør at du velger å kjøpe ny bil i stedet for å gå til tannlegen?
Hva om vi kan tilby bedøvelse helt uten nåler og kan garantere at du ikke vil kjenne noe som helst under behandlingen? Det pleier å virke veldig bra, men igjen, blir det for mye stress…. Ja da har vi jo allerede etablert «fundamentet», som gjør at vi alltid klarer å behandle vår pasient.Da vistartet tilbake i 2006 så gjorde vi veldig grundig markedsundersøkelser, både her i Polen (og landet på Krakow som vår destinasjon), men også i Norge. Hva var det (er det) norske pasienter er misfornøyd med når de går til sin norske tannlege, og hva er det vi både må kan gjøre bedre for at reisende ønsker å komme tilbake og ikke minst anbefale oss for sin mor, søster og beste venn. Det vi fant ut fra hjemme i Norge var gjengangere som: Dårlig kvalitet på jobben, høye priser og vanskelig å få timer med spesialister, men det vi bet oss spesielt merk i var at man var lei av å få korte avtaler, med svært lang vente tid mellom hver sesjon hos tannlegen. 
tannlege i polen, tannklinikk-polen, tannlege krakow, tannklinikk-krakow,  tannklinikkikrakow
Skippertak hos tannlegen
Vi nordmenn er tydelig skrudd sammen slik at når vi først ønsker å gjøre noe, så gjør vi ett skikkelig skippertak og ønsker å gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Vi har ikke noen problemer med verken å gå til tannlege, eller å betale for det, hvis vi føler at vi får valuta for pengene og kan se/føle at det går i riktig retning og at det er ett lys i tunnelen på den andre siden. Videre fant vi ut at det var ikke selve smerten hos tannlegen som var problemet. Når man først sitter i tannlegestolen så går det som regel greit (spesielt når man er ferdig), men det er den fordømte ventingen som tar knekken på mange. Man venter, venter og venter og man får masse tid til å grue seg og mange gode «unnskyldninger» til å ikke møte opp til neste time!
tannlege i polen, tannklinikk-polen, tannlege krakow, tannklinikk-krakow,  tannklinikkikrakow

Dette har vi i Denpro gjort noe med. Med i alt femten spesialister inn under samme tak. Eget RGT-senter, eget laboratorium og fokus på å være fleksible så kan vi yte intensiv behandling (lite venting, lange avtaler) til alle som kommer ned til oss. Vi skreddersyr opplegg etter hver enkelt som kommer ned til oss og vi tilpasser oss de ønsker og preferanser vedkommende har.

Med moderne utstyr og medikamenter kan vi garantere for smertefri behandling og med ett etablert fundament i form av narkose så kan vi på strak arm love at vi kan hjelpe alle med behandling.

Kurere tannlegeskrekk
Klarer viå kurere tannlegeskrekken en gang for alle? Nei – Mest sannsynlig ikke. Men kan vi klare å gi vår pasient en positiv opplevelse og en følelse av å mestre det å gå til tannlegen? Ja det klarer vi. 

Og så hjelper det på at det man kan gjøre i Krakow på ei uke kunne tatt to-tre år å få gjort i Norge, og 
hvis man regner hvor mange ganger man må kjøre gjennom bomringen for å komme til spesialist i Storbyen, så er kanskje ikke regningen du betaler til han Bjarne Kjos for å fly ned til Krakow så stor likevel?

Ti års erfaring med tannturisme
Vi i Denpro har vært her i ti år og vi planlegger å være her i minst ti år til. Vi er norsk, og vi har spesialisert oss på å ta imot våre landsmenn til tannlegebehandling her i Krakow. I løpet av disse ti årene har det dukket opp en del «coppy cats» som etterligner det vi gjør og det vi har gjort. Men det får vi vel bare ta som ett kompliment og som ett bevis på at vi har gjort noe riktig. Det de ikke klarer å kopiere er de ti årene med erfaring vi har og den informasjonen som vi sitter på som alle som kommer til Denpro drar nytte av.

tannlege i polen, tannklinikk-polen, tannlege krakow, tannklinikk-krakow,  tannklinikkikrakow
Velkommen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar