søndag 14. august 2016

Mer "severdigheter" fra Krakow

I Denpro så føler vi at vi har ett litt større ansvar enn bare å tilby best mulig tannbehandling for våre reisende.
Vi ønsker også å informere om hva man kan få med seg som turist når man legger turen til vår vakre Krakow by.
Så da fant vi på å komme opp med 30 litt "uvanlige severdigheter" og sette det opp i kalender form!
Og i dag har vår blogg kommet frem til Luke nummer fire og nummer fem.
Luke Fire
I dag åpner vi luke fire i vår litt spesielle «sensommer kalender» for Dentestetica. Krakow er en flott by å besøke og kanskje vil våre «tretti gjemte perler» være med på å lokke noen nedover på en weekendtur? Hver dag nå i august vil vi åpne en luke i vår kalender og i dagens luke er det en liten koselig bar som er gjemt.

Stajnia Pub som ligger i Jozefa nr 12, er en av mange små barer som er gjemt nede i det gamle jødekvartalet, Kazimierz. Det spesielle med denne baren, i tillegg til at det er veldig koselig på innsiden (se bilder), er at den ble brukt som scene for en av verdens aller beste filmer.

Da Steven Spielberg spilte inn den Oscar belønnede filmen, Schindlers liste i Krakow, så er Pub Stajnia en av stedene i Krakow som ble brukt mest.
I dag vanker det verken filmstjerner eller nazister her, men hvis du ønsker en kopp kaffe eller ett glass vin, så er dette en av de absolutt hyggeligste stedene i hele Krakow.

Anbefales.
Vi norske som har jobbet med Dentestetica i ti år har ikke bare jobbet mens vi har vært her nede. Vi har levd litt også. I løpet av disse ti årene har vi lært å sette pris på noen av de litt sære sidene med byen. Følg vår kalender de neste 26 dagene, og se hvilke andre ting vi har oppdaget.

Luke 5.
I dag er det fredag, og da passer det seg med en typisk «fredags geskjeft» her fra Krakow. I vår 30 dagers «sensommer kalender» så har vi kommet til en typisk ting de fastboende gjør, men som kanskje ikke er så aktuelt for deg som turist!
Luke 5 – En «ikke» gastronomisk opplevelse.

På Plac Nowy, eller på "den nye plassen" i det gamle jødekvartalet så er det utallige barer og utesteder, men det som er mest kjent er bygningen som står midt på plassen, og her serveres det "zapiekanka"
Hva er zapiekanka lurer du nok på? Kort fortalt så tror vi det er Polens svar på Pizza. Man tar en pariser loff og deler den på midten, legger en masse ost samt en diverse andre «pizza lignende» ingredienser, varmer den opp og vips så har du en zapiekanka. En blanding av ett ostesmørbrød og en Pizza, og lokalbefolkningen her elsker det. Og den beste skal visst være å få kjøpt på Plac Nowy.

Noe mye mer enn det vet vi ikke, men at det er ett typisk måltid veldig sent på fredagskvelden sier vel kanskje det meste.
Tungt å anbefale dette veldig sterkt, men man kan jo gjøre ett forsøk. Hvis noen av de som leser dette allerede har testet denne lokale varianten så er det bare å gi oss beskjed om utfallet!

God helg fra Krakow!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar