mandag 3. oktober 2016

Mer severdigheter

I vår litt spesielle "høstkalender" har vi dag kommet til luke femten og luke seksten.

I vårt forrige bloginnlegg besøkte vi Wavel, så i dag må vi prøve å komme oss opp mot gamlebyen her i Krakow igjen.

På turen opp der ramler vi inn på luke femten.

Luke femten!
I dag skal vi besøke en liten gjemt hemmelighet her i Krakow. I går var vi på slottet Wawel og planlegger å gå opp mot Krakows hovedtorg, Rynek. På veien oppover går vi i en gate som heter Kanonicza, eller «copernicus gaten» som den også blir kalt.
Halvveis opp i denne gaten så kommer vi frem til en liten kaffe og det er denne kaffeen som gjemmer seg bak dagens luke. Bona Kawa I Ksiaszka, er en kaffe, kombinert bokhandel og teaterscene.
Ser liten og uskyldig ut, men som med svært mange andre plasser her i Krakow, så må man gjerne ta en trang liten trapp ned i kjelleren for å finne det man egentlig er på utkikk etter.
Her møtes personer fra alle samfunnslag. Over en kopp kaffe, te, ett glass øl, eller det som er noe sterkere. Stemningen er rolig (noen ganger som i et bibliotek), mens andre ganger er det mer stemning hvis det er noen som står «på scenen» og formidler det de måtte ha av å formidle.
Litt utenfor den vanlige turiststien, men om du synes det er koselig med litt brunt og litt mørkt (og kanskje litt rart) så kan man ta turen innom.
 tannlege i krakow, tannlege i polen, ivisalign, invisalign krakow
En typisk kaffe her i Krakow, dog med en liten vri!
Anbefales.
 tannlege i krakow, tannlege i polen, ivisalign, invisalign krakow
Etter å ha besøkt denne kaffen så er selvfølgelig ikke veien lang til luke seksten. Og da er det bare å spasere over torget og besøke kirken som vi har sittet å tittett på.
I går var vi på tur opp mot sentrum etter å ha besøkt slottet Wawel. Vi gikk oppover en sidegate, Ul. Kanonicza hvor vi bl.a. stoppet på en liten kafé. Etter den stoppen så fortsetter vi vår ferd opp mot det store torget men stopper etter å ha gått 50 meter og lurer på om vi er i feil by!
På veien stopper vi nemlig på, Plac Swietej Marii Magdaleny, eller Maria Magdalenas plass. Og når vi titter opp på kirken foran oss så ser det mer ut som om vi er på besøk i Vatikanet i Roma, enn i Krakow.
 tannlege i krakow, tannlege i polen, ivisalign, invisalign krakow
Saint Peter og Saint Paul kirken, som ligger i Ul.Grozka, er den største kirken i Krakow i henhold til antall seter. Bygd i perioden 1597-1619 av italienske Giovanni Bernardoni. Kirken er den første bygningen som er bygd i stilarten baroque,
I dag sokner kirken til «the Chatolic all saints». Med andre ord. Skulle du være i Krakow i månedsskifte oktober/november så kan du la «halloween kostymet» være hjemme og i stedet besøke denne kirken på de dødes dag.
Kirken er åpen alle dager, og hver kveld så holdes det klassiske konserter, og da er det jo litt morsomt for oss Nordmenn at både «Norge rundt sangen» (Norsk dans nr. 2) og at «Peer Gynt» spilles nesten hver kveld.
 tannlege i krakow, tannlege i polen, ivisalign, invisalign krakow
Verdt et besøk
#Krakow #invisalign #tannlege #tannlegeikrakow #tannhelse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar