mandag 20. juni 2016

Ikke bare bare bareSånn kan det altså se ut. 
Denne pasienten kom til oss og hadde fått høre at det kun var å trekke den ene hjørnetannen for så å få satt inn to nye implantater for tann nummer to og tre oppe på sin venstre side.

Beskjeden hun hadde fått hos sin tannlege var at det måtte settes inn implantat, etter at hennes hjørnetann (23) på venstra side ble trukket. (Vi snakker kun om overkjeven - Underkjeven ville hun vente med)

Hos oss tok vi først ett vanlig panoramisk røntgenbilde, før vi deretter måtte ta en Micro CT av punktet 22. (Tann nummer to på øvre venstre side)

Hva fant vi der? Jo - en fire mm bit av en tannrot som sto igjen. Denne tannen hadde blitt trukket for 3-4 år siden (i følge pasienten) og nå var alt klart for å sette inn implantatet i dette området.

http://dentestetica.no/for-pasienter/konsultasjon/

Dette er selvfølgelig helt umulig. Denne tannroten må ut før ett implantat kan settes inn. Det vi gjorde i dette tilfellet var å trekke denne rotspissen, samt restene av den hjørnetannen, fikk transplantert litt beinmasse for å sørge for at helningsprosessen gikk litt raskere, og fikk laget en midlertidig protese.

Etter to måneder kunne pasienten komme tilbake til oss her i Krakow, og vi fikk satt inn to implantater av Osstem systemet (det mest brukte implantatsystemet i verden). http://en.osstem.com/corp/about/network.do?depth1=&depth2=Norway Vanligvis i slike tilfeller vil vår hovedkirurg velge Strauman systemet, http://nordic.straumann.com/en/home.html men side vi var litt bekymret for bein-integrereringen så falt valget på Osstem.

Når vi utfører trekkinger, rotbehadlinger, implantasjoner, eller bare enkle fyllinger, så tar vi alltid ett kontroll-røntgen for å se at alt er som det skal være. Dette gjør vi for å forsikre oss om at pasientens vellvære er tatt vare på.

Kanskje noen andre tannleger i Krakow skulle begynt å gjort det også? Ett CT aparat koster ca 850.000 norske kroner. Ikke alle klinikker, verken i Norge, eller i Krakow, har selvfølgelig mulighet til å investere i slikt utstyr. Men hvis man ikke har det selv, så bør man kanskje henvise pasienter til kontrollrøntgen hos de som har slikt utstyr?

Vi i dentestetica (www.dentestetica.no) har dette på plass, og slike kontroller er rutine. Når vi utfører implantasjon så vil vi alltid ta ett CT-bilde først.
Vi jobber ikke i blinde.

Les mer om tannlege i krakow og gennerell tannhelse på:
www.denpro.no
www.dentestetica.no
www.dentestetica.pl
www.dentestetica.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar