onsdag 22. juni 2016

Bruksisme, tannskjæring, tanngnissing – Kjært barn – manga navn


Har du noen gang våknet opp med en kjedelig hodepine eller enda verre migrene? Er nakken stiv og verkende, og du har smerter i kjeven? Faller det biter av tennene og tannkjøttet er sårt? Dette er alle symptomer på bruksisme. Bruksisme er en «vane» som kan være veldig skadelig vane for både dine tenner, ditt tannkjøtt og din generelle helse. Les mer på www.denpro.no

Bruksisme er ett problem som veldig mange kommer ned til oss i Krakow sliter med. De får ikke den hjelpen de trenger hjemme, eller tannlegen de har tar ikke problemet på alvor.
Dette er litt synd, for dette er en tilstand som vi mener best kan behandles i Norge, siden det gjerne er behandling som trenger oppfølging både i forkant og etterkant av behandlingen og det er en stor fordel å kunne følge med hvordan pasienten reagerer på behandlingen. Også for å stille diagnose er det en stor fordel å kjenne pasienten og pasientens sykdomsbilde slik at en riktig diagnose kan stilles.

Men hva gjør vi så når det kommer reisende nedover til oss, som tydelig sliter med tann gnissing men som ikke får den hjelpen de trenger.
Selvfølgelig er da tannlege i utlandet ett alternativ og da har vi spesialister tilgjengelig for å behandle pasienter med slike problemer. Les også om våre spesialister her: www.dentestetica.no

Hva kan vi gjøre

Tannlegen kan anbefale en tilpasset «tannbeskytter» eller en biteskinne.  Bruksisme skjer ofte om natten når søvn er ikke klar over dette, men det kan skje i løpet av dagen også, og det kan være aktuelt for enkelte å gå med slike skinner både om natten og om dagen. tannbehandling i utlandet

Atferdsterapi kan bidra til å endre bestemte handlinger og har bedre takle stressfaktorer i livet ditt. Atferdsterapi kan omfatte diverse øvelser, meditasjon eller mental helse rådgivning på regelmessig basis. Bruksisme skjer ofte på grunn av stress eller angst og atferdsterapi kan bidra til å løse disse problemene på en sunn og fornuftig måte. Spør din tannlege om han vet om noe slikt tilbud!

 tannbehandling i utlandet
Feil bitt – rett og slett
Bruksisme kan oppstå når øvre og nedre tanngard ikke er riktig justert mot hverandre. Dette kan føre til at noen pasienter som har påbegynnende bruksisme utvikler kraftig bruksisme. Det er veldig viktig å få erstattet og korrigert tenner som blir dårlige eller faller bort, slik at bittet blir symmetrisk jevnt.
Det er flere mulige behandlingsmåter for å korrigere feil på bitt, bite flate og måten tennene passer sammen på. En av de mest populære og enkleste alternativet er å kjeveortopedisk behandling, noe som bidrar til riktig justering av tenner, slik at du vil ha mindre sjanse for å gnisse dine tenner.
 tannbehandling i utlandet
Tenk – Vær oppmerksom og øv! 
 tannbehandling i utlandet
Å være bevisst på kroppen din og vaner kan være en viktig behandling for behandling av bruksisme. Mange innser ikke selv sine uvaner, mens det er relativt enkelt for utenforstående å se det. Du kan bidra til å stoppe/redusere din bruksisme ved å faktisk bli klar over hva du gjør, når du gjør det og bli påminnet om å slutte med det. Hvilke følelser opplever du når du starter? Har du hatt mye stress på jobb eller hjemme? Slik trening og bevisstgjøring har både en effekt av at du stopper nettopp når du holder på, og du blir observant på hvilke ting du skal prøve å styre unna eller i alle fall redusere i dagliglivet.
tannbehandling i utlandet
Som nevnt i starten. Vi liker ikke å behandle pasienten med bruksisme som kommer til oss fra utlandet. Det er mye enklere med en polsk pasient, her fra Krakow, som kan komme til vår klinikk på regelmessig basis. I enkelte tilfeller sier vi til våre pasienter at dette bør behandles hjemme i Norge, og andre ganger starter vi på det vi kaller for grunnleggende tannbehandling, og så lar vi protetikk bli gjort hjemme i Norge, eventuelt at vi deler det opp i flere etapper slik at vi faktisk kan se hva som skjer med pasienten etter at man har startet på en behandling her i Krakow.
tannlege i Polen
For mer informasjon om dette så kan du lese på våre nettsider: www.denpro.no
tannlege i Polen
Eller besøke klinikkens egne hjemmesider
tannlege i Polen

tannlege i Polen
Til slutt så kan det være greit å vite at hvis du sliter med bruksisme, så har du rettigheter til å få deler av, eller alt av behandling refundert hos HELFO. Les om hvilke rettigheter du har for HELFO refusjon ved behandling av bruksisme iutlandet her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar